Financieel advies bij Rabobank Rotterdam

Een nieuw huis kopen in de Wielewaal is leuk en spannend. Maar meestal zijn er nog wel wat vragen. Wat mag ik maximaal lenen? Waar moet ik op letten bij een hypotheek? Hoeveel rente ga ik betalen? Wat nu als ik mijn huis niet op tijd verkocht krijg? Maak kennis met Rianne, Ismaïl en Ashwin, financieel adviseurs bij Rabobank Rotterdam. Zij weten alles van hypotheken, de regels en de ruimte ertussen. Ze kennen de woningmarkt in Rotterdam-Zuid, en meer specifiek, de nieuwbouwwoningen in de Wielewaal. Dus maak een afspraak om te kijken wat er allemaal mogelijk is.

image alt

Rianne Kragt

 “Hallo, ik ben Rianne. Leuk om kennis te maken. In een eerste gesprek kijken we naar wat je graag wilt, belangrijk vindt en waarvan je droomt. Misschien kunnen we die droom samen realiseren. Wat is er mogelijk op basis van het koopcontract, je inkomen en je pensioen? Heb je al een eigen huis? Wat kun je zelf inbrengen? Regels veranderen vaak en je wilt natuurlijk maximaal gebruik maken van alle mogelijkheden. Bij een nieuwbouwwoning kun je bijvoorbeeld niet meer lenen dan de stichtingskosten. Dat zijn onder andere de kosten voor de grond, de aanneemsom, meerwerk of renteverlies tijdens de bouw. Maar met energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen mag je weer meer lenen. Zo lopen we alles stapsgewijs door en maken we met elkaar de juiste afwegingen.

Zelf woon ik ook op Zuid, op het Noordereiland. Dichtbij de stad, maar toch ook dorps. Iedereen kent elkaar. Je komt elkaar tegen in de Spar of in de gezamenlijke binnentuin waar je lekker kunt loungen en waar, één keer in de zoveel tijd, een buurtfeest is. Maar ja, het is een appartement en we willen graag dat ons dochtertje straks buiten kan spelen met andere kinderen. Dus wij kijken nu om ons heen naar een huis met een tuin, maar wel dichtbij de stad. Misschien moeten we ons ook maar inschrijven in de Wielewaal. Wie weet worden we dan buren.

image alt

Ismaïl Gür

“Welkom, ik help je graag verder. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning in de Wielewaal begeleid ik je door het hele proces van begin tot eind. Maar we beginnen met jou. Hoe meer ik weet wat je wilt, hoe beter ik je kan adviseren. Want wat soms niet kan op een reguliere manier, is wellicht  mogelijk met maatwerk. Ik doe dit werk al bijna 25 jaar en geen klant is hetzelfde. Niets is leuker dan mij verdiepen in jouw situatie, meedenken en dan tot de juiste keuze voor de financiering komen, voor nu en maar ook voor de toekomst.

En ligt de offerte er eenmaal, dan biedt de Rabobank een voordeel dat geen enkele andere bank biedt: de offerte is twaalf maanden geldig! Hiermee heb je de zekerheid dat de rente vaststaat en zelfs de eerste drie maanden nog kan dalen zodra de rente daalt. Hierdoor ben je flexibel en kun je zelf het geschikte moment bepalen om het koopcontract te tekenen bij de notaris, tussen de verkoop van je eigen huis en de start van de bouw van de nieuwbouwwoning.

Zelf heb ik in 2005 de stap gemaakt van een bestaande woning naar een nieuwbouwhuis met een tuin in een rustig dorp net buiten Rotterdam. Ook met oog op de kinderen. Ik heb een dochter en een zoon. De oudste is inmiddels 23 jaar en woont nog thuis. Ons leven speelt zich vooral af rond een hele grote eettafel waar we graag samen eten met familie en vrienden, lang napraten en genieten van het samenzijn. Heb je vragen of wil je een afspraak maken, dan kun je mij altijd bellen of mailen.”

image alt

Ashwin Hindori

“Leuk! Ik heb zelf zes jaar op Zuid gewoond. Op mijn viertiende ben ik met mijn moeder verhuisd van Suriname naar de Slinge. Zo’n beetje naast de Wielewaal. Dat schept alvast een band. Laten we in gesprek gaan en kijken of het klikt. Want ik kan wel tien pluspunten van de Rabobank Hypotheek opsommen, maar uiteindelijk kies je vaak op gevoel. Het vertrouwen dat ik jouw zaken goed kan regelen.

We nemen de tijd en zoeken de grenzen op, maar kijken vooral naar wat haalbaar en realistisch is. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst. Dan hou je de ruimte en de vrijheid om keuzes te maken. Misschien droom je ervan voor jezelf te beginnen, een studie op te pakken, minder te gaan werken of is er een kinderwens. Zelf heb ik na de geboorte van mijn drie kinderen ouderschapsverlof opgenomen. Dat kon, omdat ik daar vooraf rekening mee heb gehouden.

In 2008 ben ik heel goed geholpen met financieel advies voor mijn eigen nieuwbouwwoning. Toevallig ook iemand van de Rabobank. Diegene heeft er alles aan gedaan om mij zo goed mogelijk te helpen. Daar ben ik nog altijd dankbaar voor en ik hoop datzelfde voor jou te kunnen betekenen. Ik geloof in Karma.  Wat je doet, krijg je ook weer terug. We gaan het goed regelen.”

Inloopavond

Liever zo binnenlopen voor een oriëntatiegesprek? Dat is geen probleem! Elke dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur is er een inloopavond in het kantoor in Zuidplein (Strevelsweg 911). Bellen of mailen voor je vragen kan natuurlijk ook. Rabobank Rotterdam is te bereiken op 010 400 33 33 of [email protected]

  Lees meer over de planning
  Bekijk het laatste nieuws