De Wielewaal
Logo Logo

Lees je wel eens iets over de Wielewaal in de krant en vraag je je daarbij soms af ‘Hoe zit dat nu daar in de Wielewaal?’, dan vind je het antwoord op de meest gestelde vragen op de website van Woonstad Rotterdam. Zit jouw antwoord er niet tussen, mail dan je vraag naar contact@allemaalwielewaal.nl.

Lees verder

De kinderen in de Wielewaal spelen graag buiten. Nu komt er een nieuwe speelplek in Wielewaal-Oost. Maar hoe moet die eruit zien? Vanmiddag zijn in het Wielewaalhuis acht kinderen uit de buurt aan de slag gegaan met stiften en papier. Ze hebben de speelplek getekend waar zij het liefst zouden willen spelen.

Lees verder

Het is toch niet te geloven: de wereldtop Dameshandbal komt trainen in Sporthal De Wielewaal! Zondag 29 maart aanstaande is in Sportpaleis Ahoy de bloedstollende EK-kwalificatie tussen de Nederlandse Handbaldames en Spanje. En nu komen beide teams dus trainen in Sporthal De Wielewaal: vrijdag 27 en zaterdag 28 maart!

Lees verder

Gisterenavond was de Wielewaal Dialoog in het Wielewaalhuis. Drie volle tafels met mensen die de Wielewaal een warm hart toedragen en graag meedenken over samen leven in de Wielewaal. Gesprekken over toen en nu, over mooie momenten, maar vooral met hoop en geloof in de toekomst.

Lees verder

Een houtgestookte oven in een schaftkar, een berg meel en een flink wat handen. Zo eenvoudig kan het zijn. Morgen, woensdag 20 november tussen 12.30 en 14.00 uur, komt de mobiele Bakkerij de Eenvoud naar de Wielewaal en staat bij de tramhalte.

Lees verder

Tinus & Bep vd Does en andere betrokkenen hebben voor het 70 jarig bestaan van de Wielewaal een prachtige fototentoonstelling in het #Wielewaalhuis gemaakt. Ruim 400 foto's van start bouw tot heden, zelfs het bezoek van koningin Juliana aan de wijk vind je terug. Kom je ook een kijkje nemen? De festiviteiten in de wijk zijn op 28 september van 12-17 uur.

Lees verder

Op dinsdagavond 24 september is er een bijeenkomst gepland waar de bewoners van de Wielewaal, de gemeente en de landschapsarchitect met elkaar na gaan denken over de invulling voor de speelplek in Wielewaal-Oost.

Lees verder

Wellicht heb je het al ergens gelezen: het bestemmingsplan Wielewaal is door de Raad van State afgekeurd en dat zorgt voor vertraging bij de nieuwbouw die kan oplopen van zes maanden tot een jaar. De eerste woningen gaan hierdoor pas in het najaar van 2020 in de verkoop.

Lees verder

Bouwbedrijf Van Wijnen uit Stolwijk en gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) uit Delft hebben vandaag op de Provada in Amsterdam de intentieverklaring ondertekend om met elkaar de eerste fase van tweehonderd woningen in de Wielewaal in Rotterdam-Zuid te realiseren.

Lees verder

We krijgen regelmatig de vraag ‘wanneer start de verkoop en wanneer gaan jullie bouwen?’ Het is bij BPD goed gebruik pas te starten met bouwen als de procedures zijn doorlopen en daarmee de plannen definitief zijn. We verwachten dat de uitspraak van de lopende zaak bij de Raad van State zo rond september/oktober dit jaar zal zijn. We zijn dus volop bezig met het uitwerken van de woningen en bijvoorbeeld het selecteren van een aannemer, zodat we direct na de uitspraak met de woningen in verkoop kunnen.

Lees verder

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.