Bouwcollege Wielewaal officieel van start!

15 november '22

Met het signeren van het grote graffiti-naambord door wethouder Chantal Zeegers is het Bouwcollege Wielewaal afgelopen vrijdag officieel geopend.

Fijne kneepjes van het vak

Met het Bouwcollege Wielewaal leren jongeren uit het praktijkonderwijs de fijne kneepjes van het vak. De leerlingen hebben een eigen bouwkeet waar ze theorielessen krijgen. In de naastgelegen loods voeren ze praktijkopdrachten uit onder begeleiding van een docent. Daarnaast lopen ze onder begeleiding van een leermeester stage op de bouwplaats. Zo leren ze het vak écht in de praktijk.

Het grote naambord is tijdens een Graffiti-workshop olv streetartist Zepp van der Spek door de leerlingen van het Bouwcollege gemaakt. Leerlingen van de praktijkschool HPC Centrum verzorgden de catering.

Het Bouwcollege Wielewaal is een initiatief van BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling, bouwer Van Wijnen, Learn2Work, scholen uit bestuur Accent en HPC en Woonstad Rotterdam. Meer weten over het Bouwcollege? Lees het gehele bericht op de website van www.allemaal-wielewaal.nl. of kijk hieronder het fotoverslag.

 

Fotografie: Joke Schot

  Lees het laatste nieuws
  Neem contact op