BPD en Van Wijnen zetten gemeenschapszin centraal bij realisatie Rotterdamse Wielewaal

6 juni '19

Bouwbedrijf Van Wijnen uit Stolwijk en gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) hebben 5 juni op vastgoedbeurs PROVADA in Amsterdam de intentieverklaring ondertekend om met elkaar de eerste fase van tweehonderd woningen in de Wielewaal te realiseren. "Van Wijnen is een coöperatieve bouwer die de samenwerking zoekt en de mens centraal zet", zegt Peter Immers, gebiedsontwikkelaar van BPD. "Die sociale insteek vinden we heel belangrijk, want in de Wielewaal huur of koop je een huis en krijg je een aandeel in de wijk."

"Van oudsher kent de Wielewaal een sterke gemeenschapszin en die willen we opnieuw mee-ontwikkelen, zodat huidige en nieuwe bewoners elkaar kennen, vinden, interesses delen en hier fijn samenleven", legt Immers uit. "Daarom kiezen we voor een bouwer die die visie deelt en onderschrijft. Van Wijnen heeft oog voor het sociale aspect."

Samen bouwen aan de Wielewaal

Herman Steenbergen van Bouwbedrijf Van Wijnen: "Van Wijnen bouwt met oog voor de omgeving en oog voor elkaar. We helpen elkaar waar wij kunnen. Dat geldt voor onderaannemers, partners én bewoners. We betrekken bewoners bij het bouwproces, communiceren wat er wanneer gaat gebeuren en kijken hoe we de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk kunnen verzachten. We blijven in gesprek met bewoners, verplaatsen ons in hun situatie en willen samen bouwen aan de Wielewaal. Dat is niet iets dat je met een handtekening onder een verklaring kunt beloven, dat moet al in je systeem zitten. Natuurlijk zijn we ook gewoon trots dat we aan deze mooie wijk mogen meebouwen."

  De mensen maken de wijk
  De Wielewaal geschiedenis