Dag van de Bouw en Architectuur in Wielewaal een groot succes

19 juni '23

Afgelopen zaterdag was het druk in De Wielewaal. Zo'n 375 mensen kwamen richting de wijk voor de Dag van de Bouw en de Dag van de Architectuur. Er werden presentaties gehouden door de architect en aannemer Van Wijnen had diverse activiteiten georganiseerd op de bouwplaats. Het was een geslaagde dag!

image alt

Dag van de Architectuur

Dat de Wielewaal een verborgen idylle is tussen stad en haven, in het verlengde van het Zuiderpark, wisten veel mensen al. Maar dat de nieuwe invulling van de wijk zo naadloos aansluit op het verleden en de wijk weer helemaal klaar maakt voor de toekomst, was voor veel van de bezoekers van de Dag van de Architectuur nieuw. Evert Kolpa, architect van Van Bergen Kolpa Architecten, Milou Chênevert en Endry van Velzen van De Nijl Architecten namen de bezoekers in het Wielewaalhuis mee in het bijzondere verhaal van de Wielewaal. Aansluitend was er een wandeling door de wijk en een bezoek aan het speciaal ontworpen Wielewaal-huis op de bouwplaats.

image alt

Dag van de Bouw

Bouwer Van Wijnen liet op haar bouwplaats goed zien hoe leuk werken in de bouw is. Voor de kinderen was er op de bouwplaats metselen, een echte mini-graafmachine én een stormbaan. Ook was er een woning in aanbouw geopend voor publiek. Bij het Bouwcollege werden vogelhuisjes en een insectenhotel gemaakt, ook die zijn van harte welkom in de wijk.

Onder de prachtige bomen in de groene zone die door de hele wijk loopt was een gezellig marktje waar mensen letterlijk hun steentje bij konden dragen door te komen mozaïeken aan het Welkomstbord, meer informatie konden krijgen over de woningen die in verkoop zijn en hoe de ‘typische’ Wielewaal-huizen worden gebouwd op basis van het Wij Wonen concept, een modulair-maatwerk-systeem. Hier kon men ook met de stedenbouwkundige en architect doorpraten over onder andere het groen in de Wielewaal. Bij de gezellige zitjes kon men zich te goed doen aan de lekkere drankjes en hapjes van Franky's Foodtruck.

  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod