De bouw van nieuwe woningen in de Wielewaal kan door

12 mei '21

De bouw van de nieuwe woningen in de Wielewaal in Rotterdam-Zuid kan doorgaan. Dat heeft de Raad van State vandaag laten weten. Het beroep is ongegrond verklaard en daarmee is het bestemmingsplan voor de nieuwe Wielewaal nu onherroepelijk. Dit is het startsein voor de bouw van nieuwe sociale huurwoningen voor de huidige bewoners met een terugkeermogelijkheid. En een divers aanbod aan woningen dat BPD in verkoop brengt voor nieuwe bewoners. Naar verwachting gaan de eerste woningen nog voor de zomer in verkoop.

In de Wielewaal in Rotterdam-Zuid, aan de rand van het Zuiderpark, realiseert gebiedsontwikkelaar BPD de komende jaren in totaal 675 nieuwe huur- en koopwoningen, zowel sociaal als in de vrije sector. Gemeenschapszin, inclusiviteit en gedeeld eigenaarschap blijven belangrijke ankers bij de ontwikkeling van de wijk. Een wijk waar huidige bewoners en nieuwe bewoners samen aan kunnen doorbouwen.

Weelderig groen

De Wielewaal is uitbundig groen en lommerrijk en dat blijft het. De opzet en inrichting van de buitenruimte is geïnspireerd op de huidige opzet van de wijk, maar wordt nóg rijker en afwisselender. Bestaande bomen en struiken worden zoveel mogelijk ingepast in de opzet, zodat de parkachtige sfeer behouden blijft.

Sociale architectuur

Speciaal voor de Wielewaal ontwierp het Rotterdamse bureau Van Bergen Kolpa Architecten een eigen architectuurstijl die zorgt voor eenheid en herkenbaarheid. Typerend is de gebogen dakvorm met de zonnepanelen op de nok. Het ontwerp is gericht op sociale interactie. Met veel ramen en openslaande deuren naar de voortuin die buiten naar binnen halen, maar ook uitnodigen tot een praatje met de buren.

Start bouw

De bouw van de sociale huurwoningen die BPD in opdracht van Woonstad Rotterdam realiseert, start in het najaar. We verwachten dat ook de bouw van de koopwoningen nog dit jaar zal starten.

  Lees het laatste nieuws
  Neem contact op