De Wielewaal in het zonnetje

13 september '21

Enig idee hoe hoog een zonnebloem kan groeien? Hoog! Dat bewees de zonnebloemwedstrijd in de Wielewaal. Hoe hoog? Lees het verslag van onze kwartiermaker. 

Klaar voor de start

Afgelopen periode kon iedereen deelnemen aan de zonnebloemwedstrijd om de Wielewaal in het zonnetje te zetten. Het zonnebloemteam heeft verschillende zakjes met zaadjes uit de wijk uitgedeeld. Zo’n 17 deelnemers hebben tijd, liefde en aandacht gegeven aan hun zaadjes en je zag dan ook zonnebloemen oppoppen door de hele wijk. Niet elk zaadje ontpopte zich tot een mooie zonnebloem, maar de zaadjes die dat wel deden streden om de winst. 

En de winnaar is...

Aangezien meedoen belangrijker was dan winnen, kregen alle deelnemers een zakje met chocoladebloemen van het zonnebloemteam, maar na deskundig nameten waren er toch wel 3 winnaars: een zonnebloem van wel 4.40 m hoog, een zonnebloem met een stam van 21 cm + een diameter van 61 cm en een zonnebloem die op een balkon wel 2.22 m is geworden.

Een mooie prestatie, maar eigenlijk komt de wijk als grote winnaar uit de bus, die is weer opgevrolijkt dankzij de inzet van dit geweldige zonnebloemteam.

  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod