Eerste lichting leerlingen ontvangt diploma bij Bouwcollege Wielewaal

8 juli '24

Als eerste in Nederland hebben de leerlingen van het Bouwcollege Wielewaal hun SVA diploma ‘Werken in de Bouw’ gehaald! Echt een kroon op hun harde werken van de afgelopen twee jaar.

image alt

Diploma-uitreiking

Dinsdag 25 juni lieten de leerlingen tijdens de eindtoets ‘wanden plaatsen’ zien wat ze geleerd hebben. Aansluitend was er de feestelijke diploma-uitreiking. Van de zeven leerlingen uit deze eerste lichting gaat er één direct aan de slag bij aannemer Van Wijnen. De anderen gaan door met een vervolgopleiding.

Volgend schooljaar start er een nieuwe groep leerlingen en zijn er grootse plannen voor de verdere ontwikkeling van de locatie en het lesprogramma. Ook zullen er meer nieuwe partijen aansluiten om samen leerlingen op te leiden voor het werken in de bouw.

Over het Bouwcollege

Bij het Bouwcollege krijgen jongeren tussen de 16 en 18 jaar zonder ervaring of een mbo-diploma, de kans om op de bouwplaats het vak te leren van ervaren vakmensen. De leerlingen lopen er twee dagen stage op de bouwplaats van het deelnemende bouwbedrijf onder begeleiding van een vakman/vrouw en krijgen 1 dag in de week les bij het Bouwcollege. 

Het Bouwcollege is gericht op het al vroeg enthousiasmeren van leerlingen uit het Praktijkonderwijs voor de bouwsector en is echt anders dan de reguliere leerstromen zoals de leerlingbouwplaats die we al kennen. Het is een Rotterdams initiatief van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Van Wijnen, Woonstad Rotterdam en Learn2Work en is tot stand gekomen dankzij de sponsoring van Achmea Real Estate, Rabobank, het innovatiefonds PrO-VSO en de gemeente Rotterdam.

  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod