Het bouwcollege in de Wielewaal

14 juli '23

De komende jaren moeten er heel wat woningen worden gebouwd in Nederland om aan de groeiende vraag te voldoen. We hebben gemotiveerd en goed geschoold personeel nodig in de bouw. Het Bouwcollege in de Wielewaal is een beproefd programma voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar dat naadloos aansluit op de benodigde vakkennis in de praktijk. Bekijk nu de video.

Tweejarig programma

Het Bouwcollege is gericht op het al vroeg enthousiasmeren van leerlingen uit het Praktijkonderwijs voor de bouwsector en is echt anders dan de reguliere leerstromen zoals de leerlingbouwplaats die we al kennen. Het is een tweejarig programma, ontwikkeld door bedrijven en scholen, dat bestaat uit één dag groepsgewijs theorie- en praktijklessen en twee dagen stage op een bouwplaats van het deelnemende bouwbedrijf onder begeleiding van een vakman/vrouw. In dit filmpje vertellen onder andere Mira Groeneveld, een docent en leerlingen over de dagelijkse praktijk.

Het Bouwcollege is een Rotterdams initiatief van BPD Gebiedsontwikkeling, Van Wijnen, Woonstad Rotterdam en Learn2Work en tot stand gekomen dankzij de sponsoring van Syntrus Achmea, Rabobank, het innovatiefonds PrO-VSO en de gemeente Rotterdam.
bouwcollegewielewaal.nl/

  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod