Ludieke kijkdoos van de Wielewaal trekt veel bekijks

22 maart '19

De kijkdoos op de bakfiets van de Wielewaal was een feest voor de zintuigen op de Regionale Woonbeurs van 16 en 17 maart afgelopen weekend. Prominent in de hal van het World Trade Center Rotterdam kon je er niet omheen. Er was grote belangstelling voor wonen in de Wielewaal. Hier presenteerde we het voorlopig ontwerp.

Groene karakter

Het is bekend dat de vraag naar woningen in de stad het aanbod overstijgt. Maar woningzoekenden blijken specifiek geïnteresseerd in wonen in de Wielewaal door het groene karakter van de wijk, de ruime huizen, de bijzondere architectuur en het rustige en veilige woonklimaat. Vooral mensen uit Rotterdam-Zuid zelf blijken geïnteresseerd. Maar ook mensen die op Zuid zijn geboren en getogen, willen hier graag terugkeren.

image alt

Kijkdoos Wielewaal

“De kijkdoos is een ludieke manier om met alle zintuigen de kwaliteiten van de Wielewaal te ervaren: zien, horen, ruiken, voelen en proeven. De Wielewaal is groen, ruim en kleurrijk”, vertelt Peter Immers, gebiedsontwikkelaar van BPD. “Je hoort getjilp van vogels, spelende kinderen op straat en in de verte het geroezemoes van de stad. Je ruikt de bloesem in het voorjaar, vers gemaaid gras in de zomer en bladeren in de herfst. Je voelt je er welkom en thuis. De appel die de mensen meekregen smaakt naar meer en staat symbool voor de gezamenlijke tuin die er komt als de bewoners van de Wielewaal dat zelf ook graag willen. Zo is de kijkdoos een feest voor de zintuigen. Net als de Wielewaal. En de bakfiets? Die is straks voor gezamenlijk gebruik in de Wielewaal.”

image alt

Gemeenschapszin mee-ontwikkelen

Van oudsher kent de Wielewaal een sterke gemeenschapszin. BPD wil met inclusiviteit en gedeeld eigenaarschap die gemeenschapszin mee-ontwikkelen. In de Wielewaal huur of koop je niet alleen een huis, maar krijg je een aandeel in de wijk. Immers: “We willen iedereen betrekken, zodat huidige en nieuwe bewoners elkaar kennen, kunnen vinden, interesses delen en hier fijn samenleven. In de Wielewaal op Rotterdam-Zuid leef je samen met je buren, maar heb je ook je eigen plekje.”

9 april 2019

Informatieavond

Op dinsdag 9 april aanstaande is er van 19.00 – 20.30 uur een informatieavond voor geïnteresseerden in het Wielewaalhuis aan de Eelkmanstraat in Rotterdam.

Allemaal Wielewaal

In het Wielewaalhuis kunnen mensen elkaar nu al ontmoeten. Andere collectieve plekken zijn bijvoorbeeld de gezamenlijke tuin met een deelbakfiets. Immers: "Door spontaan dingen op te pakken die je leuk vindt en anderen hiervoor te enthousiasmeren, zal de Wielewaal gaan bruisen van de ideeën en kleine buurtinitiatieven. Denk aan pilates in het park, een kinderfeest of een workshop Surinaams eten. Deze verscheidenheid aan mensen en initiatieven, dat is precies wat we bedoelen met ‘Allemaal Wielewaal'."

  De mensen maken de wijk
  Een zomerdag in Wielewaal 2028