Presentatie voorlopig ontwerp op beurs

8 maart '19

De Wielewaal is aanwezig tijden de Regionale Woonbeurs op 16 en 17 maart aanstaande in het World Trade Center Rotterdam. Hier wordt het voorlopig ontwerp voor de kleurrijke Wielewaal voor het eerst gepresenteerd. Zien we je daar?

16 maart 2019

16 en 17 maart - Regionale Woonbeurs

We zien je graag tijdens de Regionale Woonbeurs in het WTC in Rotterdam op zaterdag 16 en zondag 17 maart. Wij zijn van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig op de stand van BPD (standnummer M-6) of bij de ‘Allemaal Wielewaal'-bakfiets in de hal.

"In de Wielewaal huur of koop je een huis, maar krijg je ook een aandeel in de wijk", licht Peter Immers, gebiedsontwikkelaar van BPD toe. "Van oudsher kent de Wielewaal een sterke gemeenschapszin. De ambitie is die sociale binding opnieuw mee te ontwikkelen. We willen iedereen betrekken, zodat huidige en nieuwe bewoners elkaar kennen, kunnen vinden, interesses delen en hier fijn samenleven."

image alt

Tipje van de sluier

Speciaal voor de Wielewaal ontwierp het Rotterdamse bureau Kolpa Architecten een eigen architectuurstijl, die zorgt voor eenheid en herkenbaarheid. Typerend is de gebogen dakvorm met de zonnepanelen op de nok. De buurt krijgt een vriendelijke uitstraling door het gebruik van warme materialen, zoals de mooie, gebakken baksteen, maar ook door de pergola's met klimrozen tegen de gevels. In de impressie lichten we alvast een tipje van de sluier op voor de gekozen architectuur. 

Planning

In de Wielewaal komen woningen in verschillende prijsklassen: koopwoningen, sociale huur en huurwoningen in de vrije sector. Het aanbod varieert van eengezinswoningen, 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen tot appartementen. De Wielewaal wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Woonstad Rotterdam. Naar verwachting gaan de eerste woningen najaar 2019 in de verkoop. 

  Lees meer over de visie
  Meer weten over de geschiedenis