Simone van de Tuinclub

30 april '21

“Tuinieren is een beetje dromen. Zo ben ik dol op mediterrane planten. Dan krijg je een beetje dat vakantiegevoel. Van je eigen citroenplant een cocktail maken! Daar word je toch blij van? Elke dag kijken of er al een blaadje bij komt. Of er bloemetjes groeien die citroenen geven. De bloesem die zo heerlijk ruikt. De citroenen die groeien. En vooral ervan afblijven tot ze goed geel zijn. En ja, dan is het december voor je pas aan je cocktail zit.”

Ga gewoon eens kijken

Dit is Simone (43). Ze woont met haar man en zoon (4) vierhoog op Katendrecht. Ze wil liever een huis met tuin in plaats van de twee balkons ramvol potten en planten. “Ik droom altijd al van een tuin. In 2018 maakte ik via de Woonbeurs kennis met de Wielewaal. Toen ik weer eens bij Tuincentrum De Molen was, dacht ik: ik gaan gewoon eens kijken.”

image alt

Groene oase

En? “Gelijk verkocht natuurlijk. De bijzondere ligging, een groene oase, een eiland van rust middenin de stad. Zo’n buurt waar iedereen elkaar kent en helpt. We willen het liefst een hoekwoning met een uitbouw. In de keuken kun je alle deuren naar de voortuin openzetten en geniet je van het ochtendzonnetje. Vanaf ons bistrosetje en met een verse kop koffie gaan we dan gezellig zitten zwaaien naar iedereen die langs komt. Daar kijk ik echt naar uit.”

Simone is nu al betrokken bij de Wielewaal en is actief in de Tuinclub. De rest van de tijd staat Simone voor twee kleuterklassen op Zuid. “Van oorsprong ben ik interieurarchitecte, maar sinds 2020 volg ik de Pabo. Ik heb sterk de behoefte iets terug te geven aan de maatschappij, om van waarde zijn en iets te brengen”, verklaart Simone de carrièreswitch.

Wil je, net als Simone, nu al meedoen in de Wielewaal? Word ook lid van de Tuinclub! Lees er alles over op www.allemaal-wielewaal.nl

  Bekijk het laatste nieuws
  Lees meer over de visie