Thuis in de Wielewaal

29 september '23

Morgen is het Open Huizen Dag in de Wielewaal. Dave (51) woont sinds kort met zijn vrouw (51), zoon (14) en labrador Timo (12,5) in de Wielewaal. “Wij hebben onze woning van papier gekocht. Het is natuurlijk veel fijner als je al kunt binnenkijken en precies weet wat je koopt. Dan kan zaterdag 30 september tussen 11.00 tot 15.00 uur. Kom naar het Wielewaalhuis aan de Eelkmanstraat 36a. Dan bezoek je samen met de makelaar een viertal woningen. En misschien worden we wel buren! Wij voelen ons heel erg thuis en welkom in de buurt.”

image alt

Welkom in de buurt

“De Wielewaal is gewoon een gezellige wijk. De architectuur draagt ook bij aan de ontspannen sfeer in de buurt. De bakstenen, de halfronde daken, de hekjes en de pergola’s. Met kleine variaties, maar duidelijk familie van elkaar. De mensen hier zijn aardig. We hebben leuk contact met buren. Zodra het maar even lekker weer is, komt iedereen naar buiten. De kinderen hebben alle ruimte om te spelen. Er wordt een badje opgezet. Je maakt een praatje met elkaar. Buren zeggen: leuk dat je hier woont. We voelen ons welkom in de buurt. En de ligging is geweldig. Je woont buiten, maar toch in de stad. En je zit zo op de snelweg. Ideaal.”

image alt

Met een kopje koffie in de voortuin

“De indeling van het huis is ook leuk. Achter bij de tuin is de woonkamer. In het midden de trap, toilet en garderobe. Vaak zitten we in de woonkeuken aan de voorzijde. Daar hebben we naast de voordeur, ook openslaande deuren naar de voortuin. Het eerste wat je ’s ochtends doet bij lekker weer, is de deuren openzetten. Dan stiefelt Timo de tuin in. De ligging ten opzichte van de zon is ideaal. ’s Ochtends kun je met een kopje koffie in het zonnetje in de voortuin. Op het heetst van de dag staat ie pal boven het dak en blijft het huis koel. En ’s avonds geniet je in de tuin van de ondergaande zon.”

NVM Open Huizen Dag

Kom zaterdag 30 september naar het Wielewaalhuis (Eelkmanstraat 36a, Rotterdam) en bespreek met de makelaars het beschikbare woningaanbod en de woningen die binnenkort in de verkoop komen.

  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod