Vertraging voor De Wielewaal

16 juli '19

Wellicht heb je het al ergens gelezen: het bestemmingsplan Wielewaal is door de Raad van State afgekeurd en dat zorgt voor vertraging bij de nieuwbouw die kan oplopen van zes maanden tot een jaar. De eerste woningen gaan hierdoor pas in het najaar van 2020 in de verkoop.

MER-besluit ontbreekt

Voor de bouw van de nieuwe koop- en huurwoningen in de Wielewaal kan starten, zijn er veel procedures die doorlopen moeten worden. Eén daarvan is het bestemmingsplan. Bij het bestemmingsplan hoort een MER-besluit (Milieu Effect Rapportage) en die ontbrak. Eerder is bij de Raad van State bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan Wielewaal. Door het ontbreken van het MER-besluit heeft de Raad van State afgelopen dinsdag daarom moeten besluiten om de bezwaren, die overigens niet inhoudelijk zijn beoordeeld, van de bezwaarmakers gegrond te verklaren. Dit ondanks het feit dat alle milieuonderzoeken die nodig zijn om te komen tot een MER-besluit wel bij het bestemmingsplan zaten en de onderzoeken aantonen dat er geen beletsels zijn om de woningen te bouwen.

We werken ondertussen door

Gemeente Rotterdam gaat zo snel mogelijk het bestemmingsplan opnieuw indienen, nu met MER-besluit. Helaas moet de hele procedure opnieuw worden doorlopen en dat kost tijd. Wij gaan ondertussen door met het uitwerken van de plannen en het nader onderzoeken hoe we de vertraging kunnen inlopen.

Voorproefje wonen in de Wielewaal

We blijven je informeren over praktische zaken, plattegronden of prijzen, maar willen je vooral actief betrekken bij het leven in de Wielewaal. Dan heb je alvast wat voorpret, krijg je een voorproefje van wonen in de Wielewaal, kun je kennismaken met toekomstige buren en ontdekken of de manier van leven in de Wielewaal bij jou past. 

Het spijt ons dat we jouw geduld op de proef moeten stellen, maar zo hebben we meer tijd om elkaar te leren kennen. De Wielewaal is het wachten meer dan waard.

  De geschiedenis van de Wielewaal
  De mensen maken de wijk