Wielewaalportretten : De uitsmijter van de Wielewaal

7 juli '20

Dit is Mark (35). De zon gaat feller schijnen naarmate je dichter bij hem in de buurt komt. Eén bonk positieve energie! Moet ook wel, want hij wordt net afgemat door Bas. Mark houdt van sporten en geniet zichtbaar. Bas is bewegingsagoog bij het ASVZ in de Wielewaal waar Mark met zes anderen begeleid woont. Tien jaar alweer. En met veel plezier. Nog meer vragen? Want veel tijd heeft hij niet. Hij moet naar zijn werk in het restaurant van ASVZ.

image alt

Mensen blij maken

“Uitsmijters maken vind ik het leukst. Voor corona kwamen veel buurtbewoners bij ons eten, nu maken we eten klaar en halen ze het af.” In september begint Mark met de MBO-2 opleiding Horeca in samenwerking met het Da Vinci-college. “Ik vind het geweldig dat ik een opleiding kan doen. Daarna ga ik voor niveau 3.” En waar word je gelukkig van? “Uhmm, het geweldige uitstapje naar de brouwerij van Hertog Jan op mijn verjaardag, maar eigenlijk word ik het gelukkigst als ik kan terugkijken op de dag en ik mensen blij heb gemaakt. Dan was het een goede dag.”

Wielewaalportretten

Kwartiermaker Anna-Maria loopt veel rond in de wijk en komt bijzondere mensen tegen. Bijvoorbeeld Mark! De eerste in een serie Wielewaalportretten. Iemand aandragen voor een Wielewaalportret of nieuwsgierig naar iemand die in de wijk woont/werkt? Laat het ons weten via [email protected]!

  Lees het laatste nieuws
  Neem contact op