Zonovergoten Zomerfeest Wielewaal

23 juni '22

Afgelopen dinsdag 21 juni was het feest in de Wielewaal. Een zonovergoten zomerfeest met live muziek, een drankje en een hapje en als afsluiter een ‘shared dinner’ aan lange tafels in een grote tent. De opkomst was groot met huidige én toekomstige bewoners, betrokkenen van Woonstad Rotterdam, Gebiedsontwikkelaar BPD en natuurlijk burgemeester Aboutaleb die met een beetje hulp van de kinderen uit de buurt de grote, groene strik om het Wielewaalhuis heeft doorgeknipt.

“De mensen maken de wijk. Met elkaar maken we de samenleving en dat vieren we hier vandaag”, zei burgemeester Aboutaleb. Kwartiermaker Anna-Maria had naast de burgemeester ook Helma Born, regiodirecteur in de regio Zuid-West bij gebiedsontwikkelaar BPD, en Mohamed el Achkar, bestuurder bij Woonstad Rotterdam uitgenodigd op het podium. Dit om met elkaar het belang te onderstrepen van samen bouwen aan een gezellige buurt. Het Wielewaalhuis is al een tijdje open. De opening had dan ook vooral een symbolische waarde. De deur staat open voor iedereen.

Fotografie: Joke Schot

image alt

Wielewaalhuis, de huiskamer van de Wielewaal

Het Wielewaalhuis met de gemeenschappelijke tuin is de huiskamer van de Wielewaal en een belangrijke ontmoetingsplek voor alle Wielewaalers, huidig en toekomstig. Van oudsher kent de Wielewaal een sterke gemeenschapszin. “Onder het motto ‘Allemaal Wielewaal’ bouwen we door aan een veerkrachtige buurt waar bewoners naar elkaar omkijken, elkaar weten te vinden en het leuk vinden samen iets te organiseren.”, vertelt kwartiermaker Anna-Maria Carbonaro.

image alt

Gemeenschapszin met een grote, groene strik

Burgemeester Aboutaleb is speciaal naar de Wielewaal gekomen om het Wielewaalhuis te openen. Aan hem de taak de grote, groene strik om het Wielewaalhuis door te knippen. Daar had hij wel wat hulp voor nodig van de kinderen van de Wielewaal. “Heb je wel geoefend met knippen?”, vraagt kwartiermaakster Anna-Maria. “Ja”, knikt Valentina. “We gaan aftellen en dan knippen we samen het lint door.” “Bij drie?” “Nééé, bij nul!” Het Wielewaalhuis is symbolisch geopend om aan te geven dat de deur voor iedereen openstaat.

image alt

Gestrikt voor een fotomomentje

Na het doorknippen van de groene strik gingen de kinderen nog even op de foto met de burgemeester Aboutaleb én de strik. Sommige kinderen hadden speciaal voor de burgemeester een tekening gemaakt. Ook mengde hij zich informeel tussen de bewoners, schudde handjes en ging samen met bewoners op de foto.

image alt

Aan tafel!

Op het Zomerfeest in de Wielewaal hebben de bewoners, nieuw en bestaand en alle andere betrokkenen van onder andere Woonstad en BPD samen gegeten aan lange tafels in een grote tent. De nieuwe bewoners zaten per woonblok bij elkaar, zodat ze kunnen kennismaken en elkaar leren kennen. De tafels waren zo mooi gedekt. Het leek wel een bruiloft!

Buren worden? Bekijk het aanbod
  Lees het laatste nieuws